Sök till Cogitoakademin 2016

Cogitoakademin är en utbildningssatsning som riktar sig till dig som är mellan cirka 20 och 27 år och intresserad av grön ideologi och politik. Det är en spetsutbildning för dig som vill bli bättre på att skriva politiskt, kommunicera effektivt och lära dig mer om de stora ideologierna.

Under fyra helger träffas vi i Stockholm för att fördjupa oss i dessa ämnen. Bland talarna från förra året hittar vi Mona Sahlin, fd partiordförande för Socialdemokraterna, Maria Wetterstrand, fd språkrör för Miljöpartiet, Mattias Svensson, liberal debattör och Per Gahrton, sociolog och författare, fd språkrör, riksdagsledamot och EU-parlamentariker (mp).

Utbildningen omfattar fyra långhelger, mellan januari och september. Utöver det gör vi en resa till Bryssel tillsammans. Vid träffarna varvas föreläsningar med seminariediskussioner och gruppövningar. Akademin drivs av Maria Wetterstrand, Lorentz Tovatt och Magda Rasmusson.
 

Datum för helgträffarna under 2017

24-26 februari - Ideologi
- en djupdykning i den gröna ideologin och en översikt av de stora ideologierna: liberalism, socialism och konservatism.

31 mars - 2 april - Policy
- hur kan ideologin ge oss vägledning i den dagsaktuella politiken och när vi formar policy? Vilka är framtidens lösningar?

19-21 maj - Opinionsbildning
- hur vinner man gehör för sina idéer och förslag? Här får du personlig coachning i att skriva politiskt.

8-10 september - Examenshelg
- Till varje helgseminarium hör en eller ett par skrivuppgifter och avslutas med en examination i form av en längre essä.

30 november – 3 december Brysselresa

Kriterier för sökanden: Akademin riktar sig till dig som redan har erfarenheter av engagemang eller studier med koppling till grön ideologi eller politik. För att söka måste du kunna delta på alla träffarna. Hela kursen kostar 1000 kronor. Då ingår alla föreläsningar och mat, men inte boende och resor. För Brysselresan ingår boende och resa. Det finns möjlighet att ansöka om stipendium.

Sök senast 7 januari

Skicka ditt CV och en personlig text (ca en A4) om vad grön ideologi innebär för dig. Motivera också kortfattat varför du vill gå akademin. Maila detta till lorentz.tovatt@gmail.com. Sista ansökningsdatum är 7 januari.

Marléne Tamlin

Marléne Tamlin

Christer Sanne

Christer Sanne
Lotta Hedström

Samtal om tillväxt

I frihandelns goda namn

Klimatmålsinitiativet

Den gröna tankesmedjan Cogito
Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm | Webbredaktör: Martin Nilsson | Ansvarig utgivare: Katarina Wangler Björk |